Reset Password

Zoek een vakantiehuis
Your search results

Gert en Katia heten je van harte welkom

16/06/22 by admin

Gert en Katia zijn allebei vijftigers – geboren en getogen in Gent (Belgie) en wonen nu in Zuid-Frankrijk op steenworp afstand van Cantignergues. Katia werkt voltijds in het VVV-kantoor van het prachtige dorpje Minerve, en Gert deeltijds als zelfstandige gids en daarbij weet hij bijna alles van wijn :-).

Op de vraag hoe ze bekend zijn geraakt met Cantignergues, volgt meteen een mooi verhaal:

” Ons verhaal in Cantignergues begon 21 jaar geleden toen wij hier zelf voor de eerste keer met het gezin (met twee toen nog jonge kinderen) op vakantie kwamen. Enkele jaren daarna zijn wij daar zelf als vrijwilligers aan de slag gegaan tijdens de zomermaanden. Gaandeweg werden we meer en meer verliefd op de streek, en we ervaarden een uitnodiging van God om ons hier definitief te komen vestigen. ”

De samenwerking met Porte d’Espérance werd een tijd onderbroken maar Gert en Katia zijn ingegaan op de uitnodiging van God en zij hebben van de tijd gebruik gemaakt om zich de Franse taal eigen te maken, om verder in te burgeren, om te investeren in vriendschappen, om een geloofsgemeenschap op te bouwen, en om duurzaam in hun levensbehoeften te voorzien. Ze hebben een liefde en passie opgevat voor de streek en de mensen die er wonen. Dat motiveerde hen om Franse opleidingen te volgen. En nu delen ze graag met zoveel mogelijk mensen hun kennis over de rijkdom van deze streek: De bewogen maar indrukwekkende geschiedenis, de prachtige geologie, alle bezienswaardigheden en hun wijnkennis.

Ontoevallig zijn Gert en Katia afgelopen jaar weer in actief contact gekomen met Porte d’Esperance en hebben nog steeds diezelfde passie als toen:

” Ons verlangen is om te mogen meehelpen bij de verdere ontwikkeling van Porte d’Espérance als een plaats van ontmoeting met onze Heer; als een baken van licht, hoop en liefde. Dat het een zegen mag zijn voor iedere bezoeker als ook de plaatselijke bevolking. ”

Aan jou hebben ze alvast een berichtje:

” Deze zomer zien we ernaar uit om u als gast te mogen ontvangen in deze prachtige omgeving om tot rust te komen, om God te ontmoeten, om u te mogen begeleiden bij activiteiten en uitstappen, en bij te staan met raad en daad, zodat u een heerlijke vakantie mag beleven.

A bientôt à Cantignergues !

Gert & Katia