Reset Password

Zoek een vakantiehuis
Your search results

Pastoraal echtpaar 2022

27/05/22 by Tamarisk

Website – Nieuws “Voorstellen Pastoraal Werkers 2022”

 

Pastoraal Werkers 2022

 

Wat is een vakantie in cantignergues zonder een goed gesprek op het terras? of een dagopening meemaken met net dat ene lied wat de kern raakt of weten dat je ergens even je verhaal kunt doen. De ongedwongen wijze waarop ons geloof centraal wordt gezet is te danken aan mensen die bidden en door de pastoraal werkers. En daarom  stellen jullie heel graag de pastoraal werkers van 2022 aan je voor.

 

Allereerst Jan en Danny uit Edegem (bij Antwerpen). Jan en Danny zijn al 47 jaar getrouwd en hebben 5 kinderen. Als jong koppel leerden zij Christus als Heer en Verlosser kennen hebben besloten om hun leven in Zijn dienst te stellen.

“…bezig blijven in Zijn koninkrijk.”

 

Vanwaar deze zomer naar Tamarisk Villages? Cantignergues is op ons pad gekomen via een jonge vrouw uit onze gemeente die trouwde met een Nederlandse man die betrokken was bij la porte d ‘espérance. Zij vroegen ons vorig jaar al of het misschien iets voor ons was. Jammer genoeg hadden we die zomer andere plannen. Veel van onze taken in de lokale kerk zijn overgenomen door jongeren en wij willen graag de jaren die ons resten bezig blijven in Zijn koninkrijk.

 

“…de ontmoeting met andere Christenen.”

Op de vraag wat hen zo aantrekt aan het pastoraal medewerker zijn zijn ze duidelijk: Wat ons aantrekt is op de eerste plaats de ontmoeting met andere Christenen. We genieten van de contacten met broeders en zusters en horen graag hoe zij hun geloof beleven op andere plaatsen en onder andere omstandigheden.

Natuurlijk is ook de omgeving een troef. We kennen de streek een beetje en genieten graag van de prachtige natuur en de rust. Wij kijken uit naar onze tijd in Cantignergues en naar alle fijne mensen die we daar zullen ontmoeten.

 

Jan en Danny hebben veel ervaring in het werken met (jonge) mensen: Jan is jarenlang jeugdleider geweest, verantwoordelijke voor de tienerkampen en -weekends van de ECV gemeenten en oudste in de lokale gemeente. Als job had hij een verantwoordelijke functie in een Amerikaans bedrijf wat maakte dat hij overal op de wereld andere Christenen heeft leren kennen. Danny heeft veel geinvesteerd in hun gezin en voerde ook in de gemeente heel wat taken uit zoals kinderwerk, muziek, koken voor de kampen en weekenden.

 

We zijn zeer dankbaar voor de inzet van Jan en Danny.

VOLGENDE KEER STELLEN WE GRAAG DE ANDERE PASTORAAL WERKERS AAN JE VOOR : JAN EN ELLY