Reset Password

Zoek een vakantiehuis
Your search results

Activiteiten

29/08/17 by admin

In en om Cantignergues valt van alles te beleven. Zowel georganiseerd vanuit het dorp of op eigen gelegenheid. Strijk neer op het dorpsterras, sluit je aan bij één van de gave outdooractiviteiten in de omgeving, neem een frisse duik in het zwembad of ga lekker ontspannen in groepsruimte Mimosa.

Het dorpsterras is dé centrale ontmoetingsplek van Cantignergues. Hier is altijd wel wat te beleven! Vooral ’s avonds is het onder een verlichte sterrenhemel erg sfeervol en gezellig. U kunt hier dan genieten van een lekker wijntje uit de streek, aanschuiven bij de wekelijkse dorpsbarbecue, of met uw kinderen mee-smullen bij een patatdag.

Midden op het terrein van Tamarisk, in het kloppend hart van het dorp, bevindt zich een gezellige groepsruimte. Mimosa is de ideale plek voor huiselijkheid en ontspanning, ook als het weer wat minder is. Ontmoet elkaar bij de houtkachel, rondom de stamtafel, aan de bar, of speel een potje tafelvoetbal. Van maandag tot en met zaterdag kunt u aan de bar terecht voor een warm of koud drankje, een wijntje of een lekker ijsje.

Niet ver van het dorpsterras ligt een prachtig zwembad. Het bad is 6×16 meter groot en er omheen staan ligstoelen om lekker in te zonnen en te luieren. Neem een frisse duik en geniet van het heerlijke water! Op sommige avonden wordt het zwembad verlicht, zodat u tot in de late uurtjes een duik kunt nemen.

Goed nieuws voor wie niet genoeg krijgt van het verkoelende water: op iets meer dan een uur rijden ligt de Middellandse Zee. Hier vindt u brede stranden en gezellige boulevards.

In de het hoogseizoen kunt u de kinderen toevertrouwen aan de leiding van de kinderclub. Enkele ochtenden in de week vermaken zij de kinderen met spelletjes, knutselen en plezier maken, zodat u in de ochtend lekker kunt ontspannen, wetende dat uw kinderen in goede handen zijn.

Een beetje verscholen tussen de huizen bevindt zich de dorpskapel, een voormalige wijnkelder waar het heerlijk koel en rustig is. In het hoogseizoen vindt hier elke dag op vaste tijden een ochtend- en een avondsluiting plaats. Tijdens deze interkerkelijke bijeenkomsten zoeken we God op door met elkaar te lezen, te bidden en te zingen. Op zondagochtend is er een Nederlandstalige samenkomst in de groepsruimte of op het terras. Op woensdagavond is er voor iedereen die van zingen houdt, een sing-in op het dorpsterras of in de groepsruimte.

Langs het dorp stroomt De Cesse, een kalme beek. Deze heeft het dal gevormd waar nu Cantignergues in ligt. Aan het einde van het lieflijke dal ligt een ruige, smalle canyon met vele grotten en steile rotswanden. Als we deze canyon volgen, komen we uit bij het bekende dorpje Minerve. Dankzij zijn strategische ligging is dit een van de best bewaarde Catharenbolwerken.