Reset Password

Zoek een vakantiehuis
Your search results

Activiteiten

29/08/17 by admin

In en om Cantignergues valt van alles te beleven. Zowel georganiseerd vanuit het dorp of op eigen gelegenheid. Strijk neer op het dorpsterras, sluit je aan bij één van de gave outdooractiviteiten in de omgeving, neem een frisse duik in het zwembad of ga lekker ontspannen in groepsruimte Mimosa.

Het dorpsterras is dé centrale ontmoetingsplek van Cantignergues. Hier is altijd wel wat te beleven! Vooral ’s avonds is het onder een verlichte sterrenhemel erg sfeervol en gezellig. U kunt hier dan genieten van een lekker wijntje uit de streek, aanschuiven bij de wekelijkse dorpsbarbecue, of met u kinderen mee-smullen bij een patatdag. De maaltijden worden bereidt door enthousiaste en creatieve (hobby-)koks in een professionele keuken, die grenst aan de groepsruimte en het dorpsterras.

Midden op het terrein van Tamarisk, in het kloppend hart van het dorp, bevindt zich een gezellige groepsruimte. Mimosa is de ideale plek voor huiselijkheid en ontspanning, ook als het weer wat minder is. Ontmoet elkaar bij de houtkachel, rondom de stamtafel, aan de bar, of speel een potje tafelvoetbal. Van maandag tot en met zaterdag kunt u aan de bar terecht voor een warm of koud drankje, een wijntje of een lekker ijsje.

Niet ver van het dorpsterras ligt een prachtig zwembad. Het bad is 6×16 meter groot en er omheen staan ligstoelen om lekker in te zonnen en te luieren. Neem een frisse duik en geniet van het heerlijke water! Op sommige avonden wordt het zwembad verlicht, zodat u tot in de late uurtjes een duik kunt nemen.

Goed nieuws voor wie niet genoeg krijgt van het verkoelende water: op iets meer dan een uur rijden ligt de Middellandse Zee. Hier vindt u brede stranden en gezellige boulevards.

In de het hoogseizoen kunt u de kinderen toevertrouwen aan de leiding van de kinderclub. Enkele ochtenden in de week vermaken zij de kinderen met spelletjes, knutselen en plezier maken, zodat u in de ochtend lekker kunt ontspannen, wetende dat uw kinderen in goede handen zijn.

In en rondom Cantignergues zijn in het hoogseizoen verschillende outdoor-activiteiten te ondernemen om de vakantie voor jong en oud echt onvergetelijk te maken. Bijvoorbeeld mountainbiken of pijl en boogschieten. Neem een kijkje bij de diverse activiteiten en bepaal welke grenzen u gaat verleggen deze zomer!

Canyoning

Binnen anderhalf uur zijn vanaf Cantignergues liggen verschillende canyoning-routes. Bij deze spectaculaire sport maak je al lopend, klimmend, glijdend, springend en abseilend een tocht door een kloof vol waterpoelen. Er is ook een route die geschikt is voor beginners in de buurt!

Waar: in de buurt van Cantinergues

Wanneer: rond en in het hoogseizoen

Minimum leeftijd: 10 jaar

Kosten: vanaf  €35,-

Kruistocht in sportbroek

Bovenaan de berg bij Cantignergues staat het befaamde kruis. Vanuit bijna elk huis in het dorp kun je dit kruis zien schitteren op de top. Tijdens deze ‘kruistocht’ gaan we zo snel mogelijk naar dit kruis toe. Probeer het nieuwe dorpsrecord neer te zetten bij deze kruisloop!

We starten met rennen op de parkeerplaats bij de brug. De tijd stopt wanneer je het kruis aantikt. Het huidige record staat op 6m37s.

 • Waar: Berg tegenover Cantignergues
 • Wanneer: Het hele jaar door
 • Minimum leeftijd: –
 • Kosten: nog niet bekend

Mini-Speleologie

Ervaar hoe het is om als een echte speleoloog af te dalen in een grot en het binnenste van de aarde te ontdekken. We dalen een stuk af in de grot, lopen hier een klein stukje in en kunnen de ruige natuur bewonderen en steenformaties die in de loop der jaren zijn gevormd.

Let op! Het is geen toeristische grot waar je zo inwandelt. Om er in en weer uit te kunnen klimmen is wel wat moed, doorzettingsvermogen en kracht nodig. Durf jij het aan?

 • Waar: Een grot, 15 minuten lopen vanaf Cantignergues
 • Wanneer: Het hele jaar door
 • Minimum leeftijd: 7 jaar
 • Kosten: nog niet bekend

Green Canyon tour - Gorge de la Cesse

Deze tocht is een aanrader voor sterke wandelaars met doorzettingsvermogen: Af en toe flink klauteren, veel wegglibberen, maar bovenal genieten van prachtig natuurschoon: steile rotspartijen, brandende zon, idyllische schaduwplekjes en mooie watervallen en poelen. Droge voeten zul je niet houden! Tussendoor is er genoeg tijd om te zwemmen en te genieten. Uiteindelijk kom je moe maar zeer voldaan terug in Cantignergues.

 • Waar: Canyon tussen Minerve en Cantignergues
 • Wanneer: mei-oktober
 • Minimum leeftijd: 13 jaar
 • Kosten: nog niet bekend

Geocaching

Geocaching is een moderne “schatzoektocht” waar je met een GPS op zoek gaat naar een verborgen schat (cache). In de omgeving van Cantignergues zijn tientallen van deze schatten verstopt. Probeer deze te vinden en laat een berichtje achter in het logboek van de cache. Een digitaal bestand van caches is op te vragen bij de beheerder. Een GPS kan gehuurd worden in Cantignergues.

 • Waar: Vanuit Cantignergues
 • Wanneer: Het hele jaar door
 • Minimum leeftijd: –
 • Kosten: €12,50 per dag per apparaat

Klimmen

In de streek waar Cantignergues ligt heb je twee grote klimgebieden: de Gorge de la Cesse en Notre-Dame du Cros. Dit zijn uitstekende kalksteenwanden met bij elkaar meer dan 280 klimroutes! Alles is behaakt en de routes variëren van makkelijk (5a) tot zeer moeilijk (8a+).
Het hele jaar door is er de mogelijkheid om hier te klimmen. Let op: u moet wel zelf uw eigen klimmaterialen meenemen.

 • Waar: Gorges de la Cesse
 • Wanneer: Het hele jaar door
 • Minimum leeftijd: 8 jaar
 • Kosten: onbekend

Pijl en boogschieten

Op ons eigen terrein is een boogschietparcours aangelegd waar je jezelf als een ware Robin Hood kunt ontpoppen. De professionele bogen zijn erg geschikt om de beginselen van het boogschieten aan te leren.
Heb je niet genoeg kracht of vind je het echt te eng? Dan kun je ook onze professionele blaaspijpen gebruiken.

 • Waar: Op de voormalige viskwekerij in Cantignergues
 • Wanneer: Het hele jaar door
 • Minimum leeftijd: 8 jaar
 • Kosten: nog niet bekend

Fietsen en mountainbiken

Fietsen

Hoewel Cantignergues in een bergachtig gebied ligt, zijn er veel fietsmogelijkheden in de omgeving. U kunt fietsen langs het gerenoveerde Canal du Midi of door de wijngaarden van Corbières. Fietsen zijn te huur in Cantignergues. Onze fietsen hebben 21 versnellingen.

Waar: in het dorp
Wanneer: het hele jaar door
Hoeveel: een halve dag € 7,50 en een hele dag € 10,-

Mountainbiken

In de Minervois-streek zijn talloze onverharde wegen aangelegd. Deze liggen daar zodat de brandweer eventuele bosbranden makkelijk kan bereiken, maar de wegen zijn ook uitermate geschikt om op te mountainbiken.

Mountainbiken in de omgeving van Cantignergues is niet voor iedereen weggelegd. Je moet beschikken over enige conditie en doorzettingsvermogen. Als je dat hebt, dan kun je je fietshart hier zeker ophalen!

 • Waar: Vanuit Cantignergues
 • Wanneer: Het hele jaar
 • Minimum leeftijd: –
 • Kosten: €10 voor een halve dag / €17,50 voor een hele dag

Kanoën

Op twee uur rijden vanaf Tamarisk ligt het dorp Roquebrun. Dit dorp – een prachtig pareltje dat ook wel ‘klein Nice’ genoemd wordt – ligt aan de rivier Orb. Hier zijn verschillende opstapplaatsen om te kanoën. Wilt u een mooie ‘wildwatertocht’ maken met de kajak of kano, dan kunt u het best terecht in Tarrassac, in de buurt van Roquebrun. Iets dichterbij Cantignergues is ook een leuke kanotocht te maken, vanaf Puichéric. Deze tocht is wat minder wild maar ook erg mooi.

Een beetje verscholen tussen de huizen bevindt zich de dorpskapel, een voormalige wijnkelder waar het heerlijk koel en rustig is. In de zomerperiode vindt hier elke dag op vaste tijden een ochtend- en een avondsluiting plaats. Tijdens deze interkerkelijke bijeenkomsten zoeken we God op door met elkaar te lezen, te bidden en te zingen. Op zondagochtend is er een Nederlandstalige samenkomst in de groepsruimte of op het terras. Op woensdagavond is er voor iedereen die van zingen houdt, een sing-in op het dorpsterras of in de groepsruimte.

Langs het dorp stroomt De Cesse, een kalme beek. Deze heeft het dal gevormd waar nu Cantignergues in ligt. Aan het einde van het lieflijke dal ligt een ruige, smalle canyon met vele grotten en steile rotswanden. Als we deze canyon volgen, komen we uit bij het bekende dorpje Minerve. Dankzij zijn strategische ligging is dit een van de best bewaarde Catharenbolwerken.