Reset Password

Zoek een vakantiehuis
Your search results

Cantignergues | Zuid-Frankrijk

In de zonovergoten Minervois, een ruig en onbekend wijngebied. In het zuiden van Frankrijk, ligt het dorpje Cantignergues. Zuchtend in de hete middagzon lijkt dit een plaatsje als alle andere, maar wie de schilderachtige huisjes nadert, wordt verrast door een bruisend dorpsleven waar nuchtere hollanders op z’n Frans vakantie vieren en genieten. Dit is vakantie mét God in Frankrijk.

Een hoopvolle geschiedenis

Het kleine, onaanzienlijke plaatsje Cantignergues kent een bewogen geschiedenis. Onder de bezielende leiding van Nederlandse zendelingen veranderde het verlaten dorp in een plek van perspectief voor jonge drugsverslaafden. In het licht van het evangelie maakte hun wanhoop plaats voor hoop. Het is deze hoop die ook centraal staat in het tegenwoordige vakantiedorp. Want nog steeds is Cantignergues een plek van verandering en bezinning, een ‘poort van hoop’. avontuurlijke vakantiegangers en rusteloze reizigers uit alle christelijke windstreken strijken neer in Cantignergues om de alledaagse drukte te ontvluchten. Te midden van glooiende heuvels en uit- gestrekte wijngaarden hervinden zij zichzelf, God en elkaar. Om vervolgens geestelijk verfrist en bemoedigd weer terug te keren op hun werk, in de kerk en in de maatschappij.

Garanties van Tamarisk:

Een oase van rust – Het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan in Cantignergues. Er is beperkt mobiel bereik, geen wifi, geen massatoerisme. Wel is er een oase van rust en ruimte, waar gedachten alle kanten op kunnen waaien. Het dorp ligt in een vallei van het natuurgebied Minervois, waar u eindeloos in kunt verdwalen. ’s Nachts ziet u duizenden sterren aan de hemel staan. Alleen het getsjirp van de Zuid-Franse krekels en het kabbelen van de rivier is hoorbaar.

Avontuurlijke activiteiten – Mountainbiken, Canyontocht door de Cesse, boogschieten, wijn proeverij, excursie naar Minerve onder leiding van een professionele gids: wie denkt dat je je in de omgeving kunt vervelen, heeft het mis. De omgeving barst van de stoere activiteiten voor de jeugd en volwassenen. Al deze activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen.

Een andere uitdagende activiteit: abseilen kan in de buurt van Caunes, maar dat is op eigen kosten. Ook is er een recreatieteam waar u meerdere ochtenden per week de kinderen kunt laten knutselen en spelen. Wie verkoeling zoekt, duikt in het prachtig gelegen zwembad, dat open is vanaf 1 mei tot 1 oktober. De cultuursnuivers kunnen hun hart ophalen in steden als Carcassonne of Minerve, en ook de Middellandse Zee is niet ver weg.

Sfeervolle huizen – De Franse huizen die u kunt huren, stammen uit de achttiende en negentiende eeuw. Deze zijn volledig gerenoveerd en smaakvol ingericht, maar ademen nog steeds een mediterrane sfeer. Oude plafondbalken en huiselijke houtkachels zorgen ervoor dat u zich er al snel thuis voelt. De natuurstenen muren zorgen er bovendien voor dat u in de zomer heerlijk koel binnen kunt zitten.

Een plek van bezinning – Het dorp wordt ook wel ‘Porte d’Espérance’ genoemd. Poort van hoop. In stille bezinning mag u op zoek gaan naar God, onze Hemelse Vader. In de zomerperiode is er een pastoraal werker aanwezig die altijd in is voor een goed gesprek. Hij of zij verzorgt wekelijks een samenkomst en sing-in en bijna dagelijks een ochtendopening en/of avondsluiting.

Prijzen – De huizen van Tamarisk zijn gemiddeld geprijsd maar doorgaans een stuk groter dan vakantiehuizen van andere aanbieders in deze prijsklasse. Ontdek het zelf!

Nederlands sprekende beheerder – Eenmaal in het dorp aangekomen, wordt u ontvangen door een Nederlands sprekende beheerder die de tijd neemt om u welkom te heten op deze bijzondere plek.